Een geordende kast compleet met etiketten en stickers voor elk product en elke doos, wie droomt daar nu niet van? Sinds het tijdperk van Ikea is ordening niet meer weg te denken uit een huishouden. Je zou haast denken dat we zonder niet meer kunnen leven want op elk potje past een dekseltje dat op zijn gekozen plaats voorzien van sticker staat. Maar hoe is het eigenlijk zover kunnen komen?
De twee grote factoren die verantwoordelijk zijn voor de sticker-hype zijn: het verlangen naar orde en hygiëne.
Tegenwoordig is tijd van levensbelang waardoor niemand nog zin heeft om tijd te verspillen aan het zoeken van oude kleren, een potlood, naaigerei en ga zo maar door. Al die prullaria zitten namelijk in identieke dozen. Wanneer je dus wilt weten wat waar zit heb je twee opties. Of je doet de dozen één voor één open of je zorgt ervoor dat je een sticker hebt geplakt op elke doos en deze duidelijk laat vermelden wat er nu juist in zit. Logischer wijze kiest iedereen de laatste opties waardoor zolders en kasten gebombardeerd worden door stickers in alle geuren en kleuren.
De tweede grote rede waardoor erop los geplakt wordt is de drang naar gezondheid en hygiëne.
Om ervoor te zorgen dat je weet welke voedingswaren vers, bijna vervallen of vervallen zijn moet je er etiketten op plakken met de desbetreffende datum of een kleurcode. Deze techniek wordt al jaren toegepast in de Horeca en in grootkeukens. Maar door de vele restaurantprogramma’s is de gewoonte overgevlogen naar de normale huishoudens. Je zou haast denken dat mensen uit angst voor de Smaakpolitie alles wat in de koelkast staat even voorzien van het juiste etiket.
Uiteraard is al dat gesticker en etiketten geplak voor een goede zaak, maar let op dat je de koelkast of je zolder niet omtovert tot een kleurboek. Door de vele bomen zou je het bos wel eens niet meer kunnen zien.
Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform