In het weekend van 2 en 3 november 2024 staan maar liefst 250 flipperkasten opgesteld in het NH Congrescentrum in Veldhoven, voor het Dutch Pinball Open. Waaronder Alice’s Adventures in Wonderland’ van de Roermondse fabrikant Dutch Pinball Exclusive. De laatste Nederlandse flipperkast stamde uit 2014, maar op 2 november wordt de opvolger gepresenteerd. Dat gebeurt tijdens de 25e editie van het Dutch Pinball Open, het grootste Europese flipperevenement. Het evenement wordt voor de vijfentwintigste keer georganiseerd door de Nederlandse Flipper Vereniging, met 1700 leden de grootste flippervereniging ter wereld.

Tijdens het weekend zijn er verschillende wedstrijden, maar vooral ook heel veel flipperkasten voor iedereen vrij te bespelen. Het ouderwetse flipperen maakt een comeback. Tot en met de jaren tachtig zag je ze overal. Maar langzaam verdwenen de kasten uit het café, de snackbar en de sportkantine. Maar flipperen is terug: niet alleen in moderne arcadehallen, maar vooral ook thuis. Daar speelt de Nederlandse fabrikant Dutch Pinball Exclusive op in: er worden slechts 500 van deze ‘Alice’s Adventures in Wonderland’ kasten gemaakt.

Wereldwijd zijn er momenteel 10 fabrikanten actief die nieuwe machines met titels als Avatar, X-Men en Elton John produceren. Deze zullen in Veldhoven voor iedereen vrij te bespelen zijn.

Tijdens het Dutch Pinball Open (NK Flipperen) zullen meer dan 300 spelers de strijd met elkaar aangaan. Uit heel Europa komen flipperaars om te strijden wie zich de beste flipperaar van Nederland mag noemen.

Alle informatie over het evenement is hier terug te vinden: https://www.nfvpinball.nl/dpo2024. De Nederlandse Flipper Vereniging nodigt iedereen van harte uit om langs te komen in Veldhoven.

 

_____________________________

Noot voor de pers, niet voor publicatie: Meer informatie via Jim Jansen, persvoorlichter van de NFV  06-120 966 94 of [email protected]