Joke Arts werkt in de zorg en dat betekent dat ze veel met haar handen in het water zit. Ze heeft daarom makkelijk kloofjes. Maar als ze thuiskomt houdt ze haar handen maar al te graag onder haar eigen waterkraan. Want haar water is anders. “Dat voelt alsof er crème of lotion in zit. Zó zacht!” Toch zit er echt niks extra’s in. Er zit juist iets níet in: kalk en magnesium. Want bij de familie Arts in Giesbeek staat een waterontharder in het washok. Een klein, slim apparaat dat kalk en magnesium uit het water haalt; het maakt van hard water zacht water.
Het was ze niet eens te doen om die kloofjes van Joke. De beslissing om een waterontharder aan te schaffen had alles te maken met de gevoelige huid van Wim. “Mijn man heeft een heel droge, schrale huid die makkelijk schilfert. Van de huidarts heeft hij verschillende zalfjes en crèmes gekregen, maar echt helpen doen ze niet. We waren eens bij onze schoonzoon in Gorssel en toen merkten we toevallig dat hun water veel prettiger aanvoelde. Mijn schoonzoon vertelde dat hij een waterontharder had laten plaatsen.”
Voor Wim was die ervaring voldoende reden om op internet naar meer informatie te zoeken. De relatie tussen een gevoelige huid en hard water is al vaker gelegd. Sommige huidartsen zijn overtuigd dat hard water eczeem kan uitlokken. In Engeland wordt eind dit jaar de uitkomst van wetenschappelijk onderzoek verwacht naar het effect van onthard water op eczeempatiëntjes. De voorstudie leverde al spectaculaire resultaten op.
Wim Arts liet zijn oog vallen op de AquaCell ontharder. Volgens Joke omdat “die lekker klein is, geen stroom nodig heeft en kleine blokken regeneratiezout gebruikt, in plaats van zware zakken los zout.” Maar de doorslag gaf de demonstratie thuis.
“Ik heb begrepen dat het een familiebedrijf is en de vader, Gerrit Dijkstra, kwam bij ons uitleggen hoe het werkt en waarom het zachte water zo fijn voor je huid is. Dat was een heel prettig gesprek en we vonden het heel informatief; geen verkooppraatjes.”
De verwachting kwam uit. Wim is niet echt van zijn droge huid af, maar die is wel een stuk rustiger geworden. Hij gebruikt intussen ook veel minder crème. “Het is de aanschaf dik waard geweest,” oordeelt Joke. Inderdaad: de AquaCell is niet de goedkoopste. “Maar wel de handigste en met uitgebreide service en garantie. En als het om je gezondheid gaat dan wil je toch het beste? Kwaliteit kost nu eenmaal iets.”
En de bijkomende voordelen zijn zeker ook de moeite. Joke: “Geen kalkaanslag rond de kranen, en de douche drogen doen we niet meer. Ik smeerde me na het douchen altijd helemaal in met bodylotion. Heb ik eigenlijk niet meer nodig. En ik gebruik minder schoonmaakmiddelen. In de vaatwasser doe ik nog maar halve blokjes!”
Nóg een subtiel winstpunt: het water smáákt veel beter. “Ik drink veel water door de dag heen. En het lekkerste water is ons eigen water.”
Giesbeek (Zevenaar) heeft een matige waterhardheid van 5,6 dH. Vanaf 2,7 dH kunnen mensen met een gevoelige huid de invloed van kalk merken. Hardheden lopen, met name in het oosten van het land, op tot ruim 20 dH. Dan ontstaan er echt ook problemen met verwarmingselementen, met sanitair en badwanden. Maar zelfs bij een matige waterhardheid verschijnen op den duur kalkaanslag, vlekken en strepen die moeilijk te verwijderen zijn.
Voor de familie Arts allemaal geen problemen meer. “Omdat we het geluk hadden zelf te ervaren – bij onze schoonzoon – hoe het anders kan.” En daarom willen Joke en Wim op hun beurt iedereen die het weten wil, vertellen wat een waterontharder aan genot en comfort kan brengen. Onbezoldigde AquaCell ambassadeurs.
Meer lezen? Effectieve waterontkalker…
Bron: EMEA Persberichten