Een Gsm is tegenwoordig meer dan enkel een toestel om mee te bellen. Je hebt toestellen met een full hd camera, touchscreen, apps, games en ga zo maar door. Maar met op die opties, hoe weet je nu welke Gsm bij jou past? Moet je voor een smartphone zoals een Iphone of Blackberry gaan of bestaan er nog Gsm’s op de markt waar je enkel mee kan bellen en smsen. En wat zou beter bij je passen, een abonnement of een prepaid-kaart? In dit artikel geven we enkele tips mee die jou kunnen helpen met de keuze welke Gsm je best kan kopen.
• Jouw Gsm, jouw identiteit
Sinds jaar en dag is het mogelijk om jouw Gsm te personaliseren. Eerst had je de verwisselbare covers en sleeves met bijpassende accessoires als neckcords en polsriempjes. Maar nu is het de trend om van je Gsm je persoonlijke zaken computer te maken. Dit komt omdat Gsm’s steeds sneller uitgebreid kunnen worden door middel van apps. Met de mogelijkheid om apps te downloaden wordt de gsm steeds handiger en kun je er elke dag meer mee doen.
• Abonnement of prepaid
Bij de aanschaf van een gsm kun je kiezen tussen een los toestel, een toestel met een abonnement of een toestel met een zogeheten prepaid kaart. Voor een gsm met een abonnement betaal je een vast maandbedrag dat in theorie lager uitkomt dan los te verkrijgen belwaarde. Een abonnement is dus voordeliger wanneer je veel belt of gebruik maakt van je Gsm. Let wel op dat je verbruik niet buiten je abonnement gaat want dat kan resulteren in een dure rekening.
Voor een gsm met een prepaid kaart koop je beltegoed. Wanneer je 20 euro beltegoed hebt dan kan je voor 20 euro bellen, smsen of surfen. Eens de 20 euro op zijn dan moet je een nieuwe kaart aankopen. Je hebt dus geen vaste maandelijkse kosten. Indien je jouw Gsm dus niet frequent gebruikt komt deze optie goedkoper uit dan een abonnement.
• Het type Gsm
Wanneer je meer met je Gsm wilt doen dan enkel bellen en smsen is het aan te raden om een smartphone aan te kopen. Een smartphone biedt onder de gsm’s de meeste functionaliteit. Zo kan je met een smartphone muziekspelen, een video bekijken, films opnemen en bewerken. Hij kan ook dienst doen als je agenda.Uiteraard kan je er makkelijk mee op het internet surfen, de nieuwste apps downloaden en spelletjes spelen.
• Hey type Besturingssysteem
Het is duidelijk dat er achter een smartphone een hoog technologisch standje schuil gaat. Elke type smartphone heeft zo zijn eigen besturingssysteem. Een besturingssysteem voor een mobiele telefoon is anders dan bij een computer. Het moet overzichtelijk zijn, makkelijk te vinden, snel te openen en bovendien een groot assortiment aan applicaties bevatten. Met de komst van Apples iPhone en het besturingssysteem iOS werd de eerste stap gezet naar een markt voor ontwikkelaars en gebruikers van mobiele telefonie. Na de Iphone OS hebben ook andere producten een eigen besturingssyteem ontwikkeld bijvoorbeeld: Android, Blackberry en Windows Phone. Elk type besturingssysteem heeft zijn eigen specialiteiten en beperkingen.
Een Gsm kopen doe je dus niet zomaar, je moet met een heel aantal factoren rekening houden.
Wat achtergrond informatie opzoeken over de Gsm die jou interesse wekt is dan ook aan te raden.
Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform